1. Hem
  2. /
  3. Resa
  4. /
  5. Portugal för hela slanten

Portugal för hela slanten

— 07/03-2023

Portugal fortsätter att växa i popularitet. Dramatiska klippstränder och färgglada städer blandat med en fantastisk natur fortsätter att locka turister och därmed husbilister. Min Husbil i Sverige har skrivit (och kommer att fortsätta skriva) om detta fantastiska land. Här har vi samlat reportagen så att du enkelt kan botanisera bland artiklarna.

Faro – Algarvekustens huvudstad

Många siktar in sig på Albufeira och lämnar Faros flygplats direkt för att nå sin slutdestination. Däremot så har Faro väldigt mycket att erbjuda. Se till att besöka benkyrkan som är precis lika makaber som det låter.

Läs mer om Faro i vårt reportage här.


Lissabon - De sju kullarnas stad

Utmana smaklökarna i Lissabon.

En resa som tar dig med till Portugals huvudstad. Lär dig varför Lissabon kallas för de sju kullarnas stad och upptäck staden till fots. Här finns UNESCO världsarv att beskåda och väldigt speciella bakelser som bör ätas på rätt ställe.

Läs mer i reportaget om Lissabon här.


Smaka på Porto

Hitta ditt favoritmatställe i Porto.

Porto må vara mest känt för sitt portvin men denna gång är det maten som står i fokus. Följ med på en resa där ögonen får vila på både vackra saker men också vackra måltider. Se till att smaka samtliga rätter som är populära i staden och njut av din tid i Porto.

Läs mer om vår smakresa till Porto här.

 

Brovandring i Porto

Arrábidabron i Porto har en gång haft ett världsrekord.

Ett webbexklusivt reportage som tar dig med på ett äventyr utöver det vanliga. En världsunik attraktion som låter dig klättra upp på en bro och spana in solnedgången när den är som bäst. Även om du är höjdrädd så är detta ett väldigt häftigt äventyr.

Läs det webbexklusiva reportaget om brovandring i Porto här.

 

Parque Cerderia - Nära naturen i norra Portugal

Upplev naturen i norra Portugal.

Följ med till Peneda-Gerés nationalpark och spendera några dagar i detta härliga landskap. Ett reportage som erbjuder både vandringar, ridturer, museibesök samt bad i varma källor. Vackert och omgärdat av en natur som garanterat måste upplevas.

Läs mer om Parque Cerderia här.


Gatukonst på hög nivå i hela Portugal

Konstverket kan man hitta i närheten av Lissabon akvarium.

Barnbarnet till den ”riktiga” Bordalo, Bordalo II, förskönar ett flertal städer i Portugal med sin gatukonst. Med fokus på att återanvända skräp och göra om det till konst är hans verk riktigt unika och häftiga.

Läs mer om var du kan spana in gatukonst från Bordalo II här.

 

Tillbringa sommaren på Madeira

Upplev Madeiras naturliga pooler och mycket mer.

Visste du att det finns en färja där du kan ta med dig husbilen över till Madeira? Den portugisiska ön är ett fantastiskt resmål som erbjuder massor av aktiviteter och sevärdheter. Missa absolut inte ett besök till Ronaldomuséet ifall du är intresserad av fotboll.

Läs mer om att besöka Madeira här.


Där gammalt möter nytt i Beja

Så här ser en av gatorna ut i mysiga Bejas centrum

En resa som tar dig tillbaka till tiden då telefonkiosker var en vardag. Men också en resa som tar dig till ultramoderna konstverk och ett museum utav rang. Det är också i portugisiska Beja där en kyrka omvandlats till en souveniraffär.

Läs mer om Beja i reportaget här.


Surfa i Portugal

Nazaré i Portugal - känn hur det vibrerar i marken när vågorna rullar fram.

Nazaré i Portugal räknas som surfarnas mecka och det finns en anledning till att världseliten samlas här för att trotsa de mäktiga vågorna. Men faktum är att det finns flera platser i Portugal som erbjuder bra surfing även för nybörjaren.

Läs reportaget om att surfa i Portugal här.


Dourodalen

Dourodalen där kvalitén på vin och olivolja är som bäst.

Följ med till Dourodalen och spendera dagarna på vingårdar där portvinet är i fokus. Här finns en mängd olika gårdar att besöka och det är enkelt att förstå varför Dourodalen är upptagen på UNESCO:s världsarvslista.

Läs reportaget om Dourodalen här.


Algarvekusten - Allt fler reser till Portugal

Algarvekusten har mängder av fina stränder och mängder att upptäcka.

Allt fler husbilister beger sig till Algarvekusten för att övervintra. Med ett härligt klimat och med mycket att upptäcka är detta en riktig pärla att besöka. Ett reportage som presenterar ett axplock av vad Algarvekusten i södra Portugal har att erbjuda.

Läs reportaget om Algarvekusten här.

Taggad i: Europa  Portugal  Tips