1. Hem
  2. /
  3. Resa
  4. /
  5. Spanien för hela slanten - Dröm dig bort med dessa härliga reportage!

Spanien för hela slanten - Dröm dig bort med dessa härliga reportage!

— 17/01-2023
Utforska magiska Málaga

Det är ganska vanligt att vi svenskar flyr vintern och tillbringar tid i våra husbilar i länder där det är varmare. Spanien är ett sådant land och vi har samlat alla våra reportage om Spanien i denna artikel så att du kan drömma dig bort.

Gaztelugatxe - Ett måste för alla Game of Thrones-fans

Ett webbexklusivt reportage som handlar om att ta sig till en av inspelningsplatserna där tv-serien Game of Thrones spelades in. En stor fördel är att parkeringen är stor nog för några husbilar men se till att vara där i tid för det är ett populärt ställe.

Läs mer om Gazteluxgate här.

 

Hitta lugnet i konstnärliga Bilbao

Åk till Bilbao för att spendera lite tid och hitta lugnet. Besök världsberömda museum och titta på en stor spindel utan att bli rädd. Vill du ha lite extra lugn så boka ett yogapass och njut av att bara vara.

Läs mer om konstnärliga Bilbao här.

 

San Sebastián - hippt, smakrikt och tillbakalutat

Norra Spanien har en otroligt rik kultur där besökaren hela tiden kan uppleva någonting nytt. Grotta ner dig i San Sebastiáns matkultur och missa inte att besöka några av stadens höjdpunkter. Det är inte för intet som staden blev utnämnd till Europas kulturhuvudstad tidigare.

Läs mer om San Sebastián här.

Lär dig mer om Pintxoskulturen här.


Vackra och heta Valencia

Valencia har någonting för alla. Checka in på camping och utforska staden till fots eller på cykel. Se till att inte missa höjdpunkterna som finns i staden och ha inte bråttom när du är här. Valencia ska utforskas i lugn och ro.

Läs mer om vackra och heta Valencia här.


Från pittoreska Alicante till livliga Benidorm

I Benidorm bjuds det på puls.

Upplev lugn och pittoreska gränder i Alicante. Strosa runt på gatorna och stanna till på någon av uteserveringarna och njut av någonting gott att dricka. Resan fortsätter sedan vidare till Benidorm där lugnet byts ut mot mera puls. Här duggar nattklubbarna tätt och ölen flödar längst med strandpromenaden.

Läs mer om Alicante och Benidorm här.


Fullspäckat schema i Santa Pola

Enligt Benny Sandberg som reportaget handlar om är Santa Pola ”Sveriges största pensionärsförening utanför Sverige”. En sak är säker – svenskar älskar Santa Pola och kommer gärna hit år efter år.

Läs mer om Santa Pola här.


Från rosa till blått - Torrevieja och Júzcar

Följ med till den rosa sjön och sedan vidare till smurfbyn som är målad helt i blått. Detta är två udda resmål som är väl värda att besöka när man tar husbilen till Spanien. Kanske har du redan varit där?! Om inte så lägg till dessa platser på din lista till nästa gång.

Läs reportaget från rosa till blått här.


Murcia - Europas trädgård 

Besök Murcia och närliggande Cartagena och känn historiens vingslag. Shoppingen här är verkligen unik och du kommer att hitta saker som du garanterat kommer att vara ensam om. Ett färgglatt reportage som tar dig till dessa två skatter.

Läs mer om Murcia och Cartagena här.


Barfotalyx och gastronomi i Torre del Mar

Allt fler svenskar börjar hitta hit och Torre del Mar frodas. Följ med hit på en kulinarisk resa där mycket av fokus ligger på maten och på restaurangerna som finns i byn. Campingarna ligger med gångavstånd till centrum. Ett riktigt paradis att övervintra på.

Läs mer om barfotalyx och gastronomi i Torre del Mar här.


Málaga - Där bilar blir till mode

Bil- och modemuseet i Málaga är så imponerande och så storslaget att det har fått ett eget reportage i magasinet. Dröm dig bort bland hundra olika bilar som tar dig genom olika tidsepoker. Bilarna har också skyltdockor med tidsenliga kläder. Helt enkelt underbart!

Läs mer om museet i Málaga här.


Mer att utforska i magiska Málaga

Ett reportage som visar upp godbitarna i den spanska staden. Följ med på en resa till museer och restauranger som får det att vattnas i munnen. Picassos födelseort har nog aldrig varit så magisk som den är nu.

Utforska magiska Málaga genom att klicka här.

 

Nu mognar Andalusiens apelsiner - ett bildreportage om spanska Sevilla

Sevilla är grönt året runt och i detta bildreportage får du drömma dig bort och njuta av hur det ser ut när apelsinerna mognar. Det är nästan så att du kan känna doften genom bilderna. Och sanningen att säga så har Andalusien troligtvis de godaste apelsinerna.

Läs bildreportaget om Andalusien här.


Kanarieöarna - Öluffa med husbilen

Lanzarote

Min Husbil i Sverige luffade runt med husbil på Kanarieöarna under cirka sju månader. Detta resulterade i en reportageserie med majoriteten av öarna och allt du behöver veta för att ta med husbilen över. Här är följande reportage som skrevs från de olika öarna…

Lanzarote i César Manriques fotspår.

Strandparadiset Fuerteventura.

Gran Canaria - Kanarieöarnas största husbilsdestination.

Teneriffa - från Teides topp till undervattensvin.

La Gomera med husbil.

Reseguide om att resa mellan öarna.

Taggad i: Europa